Το Μηλόξυδο και τα εκχυλίσματα Δενδρολίβανου, Φασκόμηλου, Θυμαριού και Λεβάντας βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών, ενώ παράλληλα καταπραΰνουν το τριχωτό της κεφαλής. ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Το ξίδι παρασκευάζεται από την οξική ζύµωση χυµών φρούτων και ανεξαρτήτως προέλευσης εµφανίζει εξαιρετικές διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Η ύπαρξή του χρονολογείται πάνω από 10.000 χρόνια και η πολλαπλότητα των παραδοσιακών χρήσεών του είναι εντυπωσιακή. Το ξύδι έχει μαλακτική δράση, ώστε είναι κατάλληλο για προϊόντα μαλλιών, προσφέροντας απαλότητα, λάµψη και εύκολο χτένισμα. Στην ΚΟΡΡΕΣ το Μηλόξιδο χρησιμοποιείται ως µέσο εκχύλισης για τα εκχυλίσµατα Δενδρολίβανου, Φασκόµηλου, Θυµαριού και Λεβάντας, καθώς αποµονώνει τις δραστικές τους ουσίες µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Η Λεβάντα διατηρεί έως σήμερα τη μεγάλη σημασία της ως αρωματικό φυτό και θεραπευτικό βότανο. Οι εκτάσεις με Λεβάντα που καλλιεργούνται σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου και ιδιαιτέρως στη Ν. Γαλλία είναι τεράστιες, καθώς η ζήτηση διαρκώς αυξάνει. Στην Ελλάδα απαντούν αυτοφυή δύο είδη Λεβάντας, η Λαβάντουλα η στοιχάς και η Λεβάντα η στενόφυλλος -είδος που καλλιεργείται κυρίως για το υψηλής ποιότητας αιθέριο έλαιό του. Η χρήση της ήταν διαδεδομένη στο παρελθόν, αφού το έγχυµά της ανακούφιζε από την ηµικρανία, έφερνε γλυκό ύπνο ή κρατούσε [µε ένα απλό ξέβγαλµα των µαλλιών] τις ψείρες µακριά από τα κεφάλια των παιδιών. Οι αρωματοθεραπευτές μεταχειρίζονται το αναλγητικό, επουλωτικό και αντισηπτικό αιθέριο έλαιό της για τη χαλάρωση των πονεμένων μυών, την περιποίηση εγκαυμάτων, καθώς και σε περιπτώσεις υπερέντασης, άγχους και αϋπνίας.
Δερματολογικά ελεγμένη.
Καθημερινά ψεκάστε σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά και χτενίστε. Δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Προτείνεται η παράλληλη χρήση του παιδικού σαμπουάν με Μηλόξιδο.
Προσοχή: Για εξωτερική χρήση μόνο.
Φυλάσσεται μακριά από παιδιά.
Μην ψεκάζεται προς τα μάτια. Σε περίπτωση επαφής με τα μάτια, πλύνετέ τα αμέσως με άφθονο νερό.